Menu:

Bindweefselmassage

Hotstonemassage

Klassieke massage

Manuele lymfedrainage

Shiatsu

Voetreflexzonemassage


Voetreflexzonemassage

Wat doet voetreflexzonemassage?

De voetreflexzonemassage heeft een preventieve en verbeterende functie omdat het:

Hoe werkt voetreflexzonemassage?

De verschillende organen, zenuwen, klieren en ledematen in het menselijk lichaam zijn verbonden met bepaalde reflexgebieden op onze voetzolen, tenen en enkels. Door een reflexzone met een lichte drukpuntmassage te stimuleren gaat er een reflex uit naar het betrokken lichaamsgebied. Via deze weg is het mogelijk eventuele storingen en blokkades, die zich in het lichaam voordoen, op een indirecte manier op te heffen. Behalve bij klachten kan de voetreflexzonemassage uiteraard ook als ontspanningsmassage toegepast worden. Kortom: De balans wordt weer hersteld, en door het betere evenwicht zul je als mens weer prettiger in je vel zitten.

Hoe is de behandeling opgebouwd?

Het is een lichte drukpunt massage van de voet. De reflexzones aan de voeten worden behandeld door draaiende bewegingen en druk te geven met de vingers en duim. Beide voeten worden altijd in zijn geheel behandeld. Tijdens de behandeling wordt duidelijk waar de eventuele blokkades zich bevinden en dus welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is. De zone op de voet kan dan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Door die plekken wat extra aandacht te geven wordt geprobeerd het evenwicht weer te herstellen. Door de voet in zijn geheel te bewerken komt het lichaam in evenwicht. De voetreflexzonemassage werkt ontspannend en rustgevend. Reacties zoals heftig transpireren en een emotionele uitbarsting kunnen voorkomen. Ook kunnen bepaalde gebieden tijdens de massage gevoelig zijn. Die gevoeligheid kan per keer verschillen. De druk tijdens de behandeling zal aangepast worden aan de persoon en aan de situatie op dat moment.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voetreflexzonemassage is uitermate geschikt voor:

De voetreflexzonemassage is niet toepasbaar indien men:

Bij klachten is het raadzaam om herhalingsbehandelingen te ondergaan.

Behandelingen en prijzen

Wilt u de folder Pedicure- Lichaams- en Massage behandelingen bekijken? Dan kunt u deze als pdf-bestand downloaden en uitprinten.