Menu:

Bindweefselmassage

Hotstonemassage

Klassieke massage

Manuele lymfedrainage

Shiatsu

Voetreflexzonemassage


Shiatsu massage

Wat doet shiatsu massage?

De shiatsu massage heeft een preventieve en verbeterende functie omdat het:

Hoe werkt shiatsu massage?

Shiatsu massage komt voort uit de oosterse denkwijze, waarbij de lichaamsenergie via verschillende banen, ofwel meridianen, in het lichaam verloopt. Deze energiebanen verbindt het innerlijke met het uiterlijke. De meridianen kunnen verstoort zijn doordat ze te veel of te weinig energie bevatten; of een energieblokkade. Als de aanwezige levensenergie is verstoort, raakt het zelfhelend vermogen van de mens verstoort. Door een shiatsu massage vindt er een wisselwerking van energie plaats, tussen masseur, gemasseerde en de omgeving. Tijdens de massage is het belangrijk dat beide personen geen sieraden dragen want dit zorgt voor een verstoring, en dat de masseur contact houdt met de aarde, zodat energie kan afvloeien. Na de massage wordt de eventuele overtollige energie afgestreken en afgeslaan. Via deze weg is het mogelijk eventuele blokkades, die zich op de meridianen voordoen, op te heffen, en het overschot of tekort weer in balans te brengen. Behalve bij klachten kan de shiatsu massage uiteraard ook preventief en als ontspanningsmassage toegepast worden. Kortom: De energiebalans wordt weer hersteld, en door het betere evenwicht zul je als mens weer prettiger in je vel zitten.

Hoe is de behandeling opgebouwd?

Het is een drukpunt en meridiaan massage van de hoofdhuid, het gelaat, de oren en het decolleté. De drukpunten worden behandeld door een oplopende en weer afbouwende druk te geven met de duim en vingers. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden waar eventuele energieblokkades zich bevinden, doordat de huid wat verkleurt. Door de shiatsu massage volledig uit te voeren komt er een wisselwerking tot stand, zodat een tekort wordt aangevuld en een overschot wordt weggenomen, en de blokkades worden opgeheven. De shiatsu massage werkt ontspannend en rustgevend. De druk tijdens de behandeling zal aangepast worden aan de persoon en aan de situatie op dat moment.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Shiatsu massage is in principe voor iedereen geschikt maar is uitermate geschikt voor:

De shiatsu massage is niet toepasbaar indien men: Indien u zwanger bent, geeft u dit dan van te voren aan. Bepaalde drukpunten worden dan gemeden ivm risico’s voor de ongeboren vrucht.

Behandelingen en prijzen

Wilt u de folder Pedicure- Lichaams- en Massage behandelingen bekijken? Dan kunt u deze als pdf-bestand downloaden en uitprinten.