Menu:

Bindweefselmassage

Hotstonemassage

Klassieke massage

Manuele lymfedrainage

Shiatsu

Voetreflexzonemassage


Manuele lymfedrainage

Wat is lymfe?

Lymfe is een helder vocht dat in onze weefsels vrijkomt en wordt afgevoerd via lymfevaatjes die samen het lymfestelsel vormen. Lymfe bevat ongeveer dezelfde bestanddelen als bloedplasma maar heeft een hogere concentratie eiwitten. Het lymfestelsel ziet er vergelijkbaar uit met het stelsel voor de bloedsomloop, maar in tegenstelling tot de bloedcirculatie is het lymfestelsel alleen een afvoerend systeem.

Wat doet manuele lymfedrainage?

De manuele lymfedrainage heeft een preventieve en verbeterende functie omdat het:

Hoe werkt de lymfedrainage van het lichaam?

Met de lymfestroom kunnen afvalstoffen uit het weefsel worden verwijderd die niet door het bloed kunnen worden afgevoerd. De grootste eiwitdeeltjes van het lichaam kunnen alleen via de lymfevaten uit het weefsel komen. Deze eiwitten zorgen, als ze in het weefsel blijven, voor een aanzuiging van vocht, waardoor een oedeem uiteindelijk kan ontstaan. Door de lymfestroom te stimuleren, voorkom je oedeemvorming. Tevens zijn in het lymfestelsel op allerlei plekken groepjes lymfeklieren opgenomen, die de langskomende lymfestroom controleert en filtert op ongerechtigheden, zoals kankercellen, virussen en bacteriën. In de lymfeklieren worden ook de witte bloedcellen gemaakt, die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem van het lichaam. Uiteindelijk komt de lymfe in de bloedbaan terecht bij het hart. Via de bloedbaan worden de lichaamsvreemde stoffen uitgescheiden door het lichaam.

Hoe is de behandeling opgebouwd?

Het lichaam heeft een natuurlijke lymfestroom richting het hart. De manuele lymfedrainage is een zacht pulserende massage waarbij je meegaat met de stroming van het lymfevocht. Het maakt gebruik van monotone en gerichte beweging die overeenkomen met de natuurlijke beweging van de lymfevaatjes. De massage wordt toegepast op het decolleté, gelaat, nek en hoofdhuid, maar werkt door in het héle lichaam. Zo kunt u in het lichaam tintelingen ervaren, vaak in de voeten. Tijdens en na de behandeling kunt u een loom en vermoeid gevoel krijgen, omdat de massage zeer rustgevend is. Het zorgt voor diepe ontspanning.

Voor wie is de manuele lymfedrainage geschikt?

Manuele lymfedrainage is uitermate geschikt voor:

De manuele lymfedrainage is niet toepasbaar indien men:

Behandelingen en prijzen

Wilt u de folder Pedicure- Lichaams- en Massage behandelingen bekijken? Dan kunt u deze als pdf-bestand downloaden en uitprinten.