Menu:

Bindweefselmassage

Hotstonemassage

Klassieke massage

Manuele lymfedrainage

Shiatsu

Voetreflexzonemassage


Bindweefselmassage

Wat doet bindweefselmassage?

De bindweefselmassage heeft een preventieve en verbeterende functie omdat het:

Hoe werkt bindweefselmassage?

Het is een dieptemassage van de huid die gecontroleerde weefselbeschadigingen veroorzaakt. Dit heeft tot gevolg dat het lichaam een herstelreactie op gang brengt. Ze maakt nieuwe cellen en vezels aan om nieuw bindweefsel te vormen.

Hoe is de behandeling opgebouwd?

De behandeling wordt aangevangen met een stimulerende massage van het bindweefsel van de rug. Dit wordt de segmentale behandeling genoemd. Hiermee wordt het zenuwstelsel, dat uit het ruggenmerg ontspringt, in balans gebracht, zodat deze optimaal kan reageren op de aangebrachte weefselschade. De zenuwen aan de rug hangen samen met zenuwen in het gelaat, de buik en de benen. Na de massage op de rug wordt de bindweefselmassage op het lokaal te masseren gebied uitgevoerd, namelijk het gelaat, de buik of de benen. Dit wordt de lokale behandeling genoemd. Bij de eerste behandeling wordt er vooraf aan de massage een vragenlijst ingevuld en een bindweefselonderzoek aan de rug toegepast. Aan de hand hiervan kunnen de lichamelijke condities worden vastgesteld en wordt de massage-intensiteit vastgesteld. De massage brengt natuurlijk enkele lichamelijke en psychische reacties met zich mee. Het gezegde 'wie mooi wil zijn moet pijn lijden' is bij deze massage soms een terecht cliché. Zo kunt u tijdens de massage een snijdende pijn ervaren, de kans hierop is het grootst bij de eerste behandelingen. Tijdens en na de behandeling kunt u een loom en vermoeid gevoel krijgen, en het behandelde gebied kan gaan tintelen en warm aanvoelen. Bloeduitstortingen en blauwe plekken kunnen voorkomen, evenals een beurs en een spierpijnachtig gevoel. Dit alles mag niet langer dan 24 uur duren, indien het langer aanhoudt is de behandeling te intensief geweest. Ook indien er tijdens of na de behandeling zich misselijkheid, hoofdpijn, acute pijn, duizeligheid, algehele malaise of een emotionele uitbarsting voordoet, is de intensiteit te hoog en wordt de massage aangepast. Houdt u dit zelf ook in de gaten, en geef het door indien u bovenstaande klachten hebt of langer dan 24 uur reacties voelt.

Voor wie is de behandeling geschikt?

De bindweefselmassage wordt alleen uitgevoerd op gezonde mensen. Van deze mensen kan het lichaam de aangebrachte weefselschade opvangen en herstellen. Je moet dus letterlijk en figuurlijk goed in je vel zitten, want het maakt ook letterlijk en figuurlijk veel in je los.

Bindweefselmassage is uitermate geschikt voor:

De bindweefselmassage is niet toepasbaar indien men:

Het is uitermate geschikt om de bindweefselmassage in kuurverband te ondergaan voor een verbluffend zichtbaar resultaat. Een kuur bestaat uit 8 behandelingen in 8 à 10 weken. U betaalt dan slechts 6 behandelingen! Hieronder ziet u het resultaat na een kuur van 8 behandelingen.


< VOOR <


> NA >Behandelingen en prijzen

Wilt u de folder Pedicure- Lichaams- en Massage behandelingen bekijken? Dan kunt u deze als pdf-bestand downloaden en uitprinten.